25 november 2021

Viburnum Bodnantense: roze accenten in de tuin tijdens de winter

Terwijl de bladeren van de bomen vallen, verschijnen er op de Viburnum Bodnantense roze bloemetjes die nog tot eind maart verschillende tuinen roze kleurt.

Viburnum Bodnantense: roze accenten in de tuin tijdens de winter

Sneeuwbal dawn

De Viburnum Bodnantense wordt in het Nederlands sneeuwbal genoemd. Het is een bladverliezende heester die na ongeveer 10 jaar 1,5 tot 2,5 meter hoog wordt. Van eind oktober tot eind maart bloeit de plant erg mooi met heerlijk geurende volroze bloempjes. In de zomer zijn de bladeren glanzend en donkergroen, tijdens de herfst en winter eerder brons van kleur. De struik is geschikt voor kleine tuinen, maar doet het ook prima als solitaire plant in grotere tuinen.

 

Sfeerbeeld van de Viburnum bodnantense

Sfeerbeeld van de Viburnum bodnantense

 

Viburnum Bodnantense: standplaats en snoeien

De Viburnum Bodnantense staat het liefst in volle zon. Ook halfschaduw is een geschikte plaats voor de sneeuwbal dawn. De struik is winterhard en moet niet veel snoei hebben. Enkel het oude hout wegsnoeien is voldoende, dit doet u het best net na de bloeiperiode. De grondsoorten mogen neutraal zijn, al aardt de struik ook goed in lichtzure, licht kalkhoudende, vochtige of humusrijke grond. De plant is erg aanlokkelijk voor bijen, insecten en vlinders.

Ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder.


Top