13 september 2023

Verkoopmedewerker Wim: “De sterktes van Plantura? Een straf team, uitstekende service en een uitgekiend transportsysteem!”

Wim werkt sinds februari dit jaar bij Plantura. Wat zijn takenpakket bij Plantura precies inhoudt en hoe hij hier terecht is gekomen, vertelt hij u graag zelf.  

Verkoopmedewerker Wim: “De sterktes van Plantura? Een straf team, uitstekende service en een uitgekiend transportsysteem!”

Van koper naar medewerker

Wim kent Plantura al een hele tijd. “De afgelopen jaren kocht ik meerdere keren planten bij Plantura, zowel voor eigen projecten als landschapsarchitect als voor het bedrijf waar ik voor werkte. Vanaf het begin had ik een goede klik met zaakvoerder Dries. Op een dag vroeg hij me spontaan of ik voor hem wou werken en dat zag ik meteen zitten! Nu werk ik 1 dag per week bij Plantura en de 4 andere dagen bij een projectontwikkelaar.”

 

Terug naar eerste passie

“Ik ben verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe klanten”, vertelt Wim. “Het is mijn doel om Plantura bekend te maken bij potentiële nieuwe kopers, zoals openbare besturen, tuinarchitecten, groenaannemers en -aanleggers … Intussen heb ik al een groot netwerk opgebouwd dat ik kan contacteren.”

Wat Wim zo leuk vindt aan z’n takenpakket? “Dat ik terug meer naar mijn eerste passie als tuinarchitect ga. Ik deed vroeger vakantiewerk in deze sector en studeerde ook Landschaps- & Tuinarchitectuur in Vilvoorde. Daarna werkte ik een tijdje als stedenbouwkundig ontwerper waarbij ik vaak in contact stond met openbare besturen, wegenwerkers, projectontwikkelaars … Die contacten kan ik vandaag opnieuw aanhalen dankzij m’n job bij Plantura.”

 

Elke dag is een uitdaging

Er zijn ook een aantal uitdagingen verbonden aan Wim z’n job. “Plantura is natuurlijk niet de enige plantengroothandel, we zijn in vergelijking met andere spelers zelfs een vrij nieuw bedrijf. En dan moet je strijden voor je plaats. Gelukkig lukt dat goed dankzij de sterktes van ons bedrijf: een straf team, uitstekende service, uitgekiend transportsysteem, een uitgebreid assortiment uit de eigen kwekerij en vanuit ons netwerk van kwekers … En dat merken de klanten ook.”

“Dat maakt dat het ook heel fijn is bij Plantura. Hier werken zowel voltijdse als deeltijdse profielen, en zowel jongere als oudere mensen, maar iedereen komt elke dag met veel goesting naar het werk. We zijn allemaal trotse collega’s”, sluit Wim af.


Top