19 april 2023

Roger van Roger Houben Tuinen: “Je tuin moet de buitenkamer zijn van je huis”

Roger Houben Tuinen is een bedrijf dat tuinen ontwerpt, aanlegt en onderhoudt. Oprichter Roger Houben vertelt u graag over zijn visie op tuinarchitectuur en z’n samenwerking met Plantura.

Roger van Roger Houben Tuinen: “Je tuin moet de buitenkamer zijn van je huis”

Roger Houben heeft altijd al groene vingers gehad. “Inderdaad. Ik ben begonnen in een plantenkwekerij en richtte daarna in 2009 mijn eigen bedrijf op. Intussen heb ik 2 mensen vast in dienst en focust m’n vrouw zich op het kantoorwerk. Wat zo leuk is aan een eigen tuinbedrijf hebben? Elke dag ziet er anders uit!”

 

Zoveel mogelijk groen

“Wij streven ernaar om zoveel mogelijk groen in tuinen te planten”, vertelt Roger. “Ik ben zelf minder fan van stenen, kiezels en grind. In de zomer wordt dat namelijk extra warm én mensen denken foutief dat ze hier minder werk mee hebben. Niets is minder waar! Als je met de juiste beplanting werkt in de tuin – denk aan goede bodembedekkers – heb je geen onderhoud nodig. Na een jaar groeit dat mooi dicht en komt er geen onkruid meer door.”

Er zijn volgens Roger nog heel wat voordelen aan een groene tuin. “Tijdens een hete zomer koelen bomen en planten goed af. Je hebt ook meer leven in de tuin, zoals vogels en insecten. Dat is dan weer enorm fijn om naar te kijken. Ik zeg altijd dat de tuin de buitenkamer moet zijn van je huis.”

 

Nieuwe trend: meerstammig

Of er nieuwe tuintrends zijn die ze bij Roger Houben Tuinen merken? “De laatste jaren zijn vooral meerstammige bomen en struiken in trek. Mensen willen échte eyecatchers in hun tuin. Leibomen zijn trouwens ook in! Dat zien we steeds meer en ziet er ook heel mooi uit. Het brengt je tuin echt tot leven.”

 

Roger’s ideale tuin

“Er zijn 2 tuinstijlen die ik het liefst zie. Enerzijds een strakke tuin met groen, zonder al te veel soorten planten. Anderzijds een grote tuin met veel bomen en rododendrons. Bij klanten zie ik vaak dat ze een park hebben met paadjes, dat vind ik ook geweldig.”

Waar hij zijn inspiratie vandaan haalt? “We gaan sowieso altijd met de klant in gesprek en spelen in op hun wensen. Daardoor ziet elke tuin van ons er anders uit. Voor de rest hou ik m’n ogen goed open. Ook bezoeken we in de wintermaanden beurzen zodat we op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in onze branche.”

 

“Plantura is een top bedrijf”

Roger Houben is een tevreden klant van Plantura. “Absoluut! Plantura is gewoon een top bedrijf met goede service. Hun planten zijn van hoge kwaliteit en als ik vragen heb, reageren ze enorm snel. Het feit dat ze een familiebedrijf zijn zoals wij, maakt het alleen maar beter!”

 

Benieuwd naar de realisaties van Roger Houben Tuinen? Neem een kijkje op hun website.

 

Bent u tuinarchitect of -aannemer en ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder!


Top