20 februari 2022

Planttip: bespaar met blote wortels

In het najaar en vroege voorjaar bieden we bij Plantura veel bos- en haagplantsoen aan met blote wortel. Het grote voordeel is dat deze een stuk goedkoper zijn dan dezelfde planten in potten of met kluit.

Planttip: bespaar met blote wortels

Blote wortels beperkt beschikbaar

Het is alleen mogelijk om planten met blote wortel aan te bieden in het najaar en vroege voorjaar. Dat komt omdat de planten dan in rust zijn. Actieve planten zijn extra gevoelig en zullen rap beschadigd geraken als we ze met blote wortel verkopen. Let daarom extra goed op als u een plant met blote wortel aankoopt op het begin/einde van het blote wortel seizoen.

 

Pas op voor het uitdrogen van blote wortels

Blote wortels drogen snel uit en geraken daardoor onherstelbaar beschadigd. Besteed hier daarom extra aandacht aan! Dek de blote wortel tijdens het transport goed af met een zeil. Doet u dit niet, dan heeft de wind vrij spel en droogt de wortel op korte tijd uit.

 

Het beste is om planten met een blote wortel bij aankomst meteen te planten. Als dat niet mogelijk is, kunt u ze tijdelijk inkuilen in een laag vochtig zand. Bewater de planten voldoende na aanplanting. Geef hier het eerste jaar ook zeker extra aandacht aan. Zorg dat de plant steeds voldoende water heeft, ook in de droge perioden. Zo geeft u de plant het meeste kans om nieuwe wortels te ontwikkelen en sterker te worden.

 

Hebt u nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder.


Top