8 oktober 2020

Parrotia Persica als plant in de kijker

Ze wordt tot 5 meter hoog, kleurt in het najaar felrood en is een gezonde plant die amper ziektes kent. We stellen dit keer graag aan u voor: de Parrotia Persica. De traag groeiende loofboom groeit vaak tot een meerstammige boom of hoogstam uit en komt het meeste voor in particulieren tuinen als een prachtige eye catcher!

Parrotia Persica als plant in de kijker

Perzisch ijzerhout

De Parrotia Persica heeft het hele jaar door een mooi groen glanzend hartvormig blad. Meestal is het een struik die uitgroeit tot een meerstammige boom met gespreide takkenstand maar ze komt even vaak voor als hoogstam. De stam is lichtgrijs, dit zorgt voor een mooi contrast met het groene blad. In de herfst maakt de groene kleur plaats voor warm geelrode kleuren. Tijdens de laatste wintermaanden, wanneer de boom al haar blaren heeft verloren, komen er opvallend kleine rode bloemetjes tevoorschijn.

 

Bloem

De bloemen hebben een grootte van ongeveer 2 centimeter en vallen op dankzij hun felrode knoppen. De kleine bolvormige bloemetjes zijn maar voor een korte periode zichtbaar. Een bijzondere verschijning, vooral in de maanden wanneer er weinig tot geen bloemen te zien zijn.

 

Verzorging en onderhoud

De winterbestendige struik staat het liefst in een vochthoudende grond, al doet ze het vrijwel goed in eender welke grond. Het is een halfschaduw struik en moet maar één keer per jaar gesnoeid worden, dit kan het hele jaar door. Wilt u de plant een bepaalde vorm geven? Dan moet u ze iets vaker snoeien zodat u ze kan laten groeien in breedte of hoogte.

De loofboom is op verschillende plaatsen terug te zien: als boom of meerstammige solitair langs een openbare weg of als een knappe eye catcher in een tuin. De plant vindt u bij Plantura het hele jaar door. Koopt u de plant aan tijdens het kluitenseizoen (november tot maart)? Dan is het goedkoper aangezien u de plant niet moet aankopen met pot.

 

Ontvangt u graag meer informatie over deze groene en tegelijkertijd kleurrijke Parrotia Persica? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs. Wij helpen u graag verder.


Top