16 november 2022

Cornus sericea ‘Kelseyi’: prachtige najaarstinten in uw tuin

Een bladverliezende plant die toch mooi blijft in de winter? Dat is de Cornus sericea ‘Kelseyi’. De takken van deze bodembedekker worden mooi rood. Hij zorgt dus het hele jaar door voor kleur in de tuin.

Cornus sericea ‘Kelseyi’: prachtige najaarstinten in uw tuin

De Cornus sericea Kelseyi – oftewel Canadese kornoelje – is een kleine struik die de bodem mooi bedekt en geschikt is als blokbeplanting waardoor u hem in grote vakken kan aanplanten. Dat doet u het best in een goed doorlatende grond en door degelijke potgrond of teelaarde toe te voegen in het plantgat. Water geven is enkel nodig na aanplanting of wanneer er lange, droge periodes zijn.

De plant bloeit op eenjarig hout. Daarom snoeit u hem het best na de winter tot zo’n 30 à 50 cm boven de grond.

 

Prachtige verkleuring in het najaar

De Cornus sericea Kelseyi herkent u aan z’n eivormige, puntige bladeren die in de zomer mooi groen zijn. In de herfst verkleuren ze en krijgen ze een bronzen of zelfs paarse kleur.

Deze plant is bladverliezend, maar ook dan blijft hij prachtig. De jonge takken en nieuwe scheuten krijgen namelijk een oranje of rode kleur. Daardoor heeft u in de winter een prachtig kleurenpalet.

Cornus sericea Kelseyi groene bladeren

Cornus sericea Kelseyi is een verdraagzame plant

Nog een voordeel aan deze plant? Hij heeft geen specifieke eisen. Hij overleeft in verschillende grondstoffen, kan zowel in de zon als halfschaduw, is goed bestand tegen koude en verdraagt ​​natte bodems, vervuiling en strooizout. Daarnaast is hij zelfs bestendig tegen zeewind en luchtverontreiniging. Daarom vind je hem vaak in openbaar groen of een stedelijk milieu.

 

Meer kleur in de tuin dit najaar? Dan is de Elsholtzia stauntonii misschien iets voor u. Of neem eens een kijkje naar de prachtige laagblijvende vlinderstruik. Als u liever wit heeft dan paars, raden we ook de Lonicera fragrantissima aan.

 

Bent u tuinarchitect of -aannemer en ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder!


Top