13 november 2020

Wanneer planten: 3 redenen waarom het najaar het beste moment is!

Er wordt vaak vanuit gegaan dat het voorjaar het beste moment is om planten, struiken en bomen te (ver)planten. Maar is dat wel echt zo? Lees er meer over in deze blog.

Wanneer planten: 3 redenen waarom het najaar het beste moment is!

1. Beste planttijd: plant met blote wortels

Tijdens het najaar vindt u veel soorten planten met blote wortel of kluit. Dit is vaak goedkoper dan container planten. In het najaar hebben planten met een blote wortel meer kans op slagen dan wanneer u ze plant in het voorjaar.

 

2. Plant in rust

In het late najaar zijn veel planten in rust, dit is wanneer de dagen korter zijn en de nachten langer en kouder. Kortom: het moment wanneer ze amper tot niet meer groeien. Een struik, plant of boom in rust heeft ook minder water en voeding nodig, het meest geschikte om ze dus te verplanten!

 

3. Plant planten: minder droog in het najaar

Tijdens het najaar regent het bijna dagelijks, de bodem is dus veel vochtiger. Ook dit heeft een gunstige invloed op de groei van de plant. Tegelijkertijd is de bodem zachter en vooral warmer. Wortels stoppen pas echt met groeien wanneer de bodem volledig is afgekoeld, dit is wanneer het echt hartje winter is. Doordat een plant of struik in het najaar wordt geplant, is ze in het najaar dus ook veel sneller in staat om vocht en voeding op te nemen.

De maanden oktober, november en begin december zijn dus ook zeker een geschikt moment om de plant, struik of boom de nieuwe plaats te geven.

 

Voordelen van planten in het najaar?

Als klant geniet u bij Plantura ook van verschillende voordelen wanneer u planten, struiken en bomen verplant tijdens het najaar. In de eerste plaats is er meer keuze in aanbod en kwaliteit. De kans dat er planten uit stock zijn, is dan ook veel kleiner. Dit heeft dan ook weer een positieve invloed op de prijs.

 

Heeft u nog vragen over wanneer u welke plant, struik of boom het beste plant? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje lang. Wij helpen u graag verder.


Top