19 december 2022

Verrassend palet in de tuin? Combineer Verbena bonariensis ‘Lollipop’ met Sesleria Autumnalis

Kan u soms moeilijk kiezen welke plant u in de tuin wil? Wel, wat dacht u van deze 2 te combineren: Verbena bonariensis ‘Lollipop’ en Sesleria Autumnalis. Dat zorgt voor een mooi kleurenpalet.

Verrassend palet in de tuin? Combineer Verbena bonariensis ‘Lollipop’ met Sesleria Autumnalis

De perfecte match

Verbena bonariensis ‘Lollipop’ en Sesleria Autumnalis passen goed samen omdat ze allebei droogteresistent zijn en een mooie, rustige combinatie geven in de tuin. Je kan ze in een mix door elkaar planten, en dat het best tijdens hun rustperiode, namelijk het late najaar en vroege voorjaar.

In de zomer past het wintergroen gras met de paarse kleur van de Verbena perfect bij de witte aren van de Sesleria Autumnalis. Ze groeien zelfs mooi in elkaar.

We lichten hieronder graag nog even de 2 planten apart voor u toe.

 

Verbena bonariensis ‘Lollipop’

Verbena bonariensis ‘Lollipop’ wordt ook wel ‘IJzerhard’ genoemd. Deze prachtige plant bloeit van juli tot oktober en krijgt mooie, violetpaarse bloemen. Ook vinden hommels, bijen en vlinders dan de weg naar de tuin. Liefst staat de Verbena bonariensis ‘Lollipop’ in volle zon en in een humusrijke, voedzame en goed doorlatende grond. Let wel op dat hij stevig kan uitzaaien en zo op meerdere plaatsen uitkomt. Geen zorgen, u kan deze makkelijk zelf handmatig verwijderen. Verder heeft hij weinig onderhoud en geen speciale verzorging nodig.

 

Sesleria Autumnalis

Sesleria autumnalis – oftewel blauwgras of fonteinkruid – is een wintergroen siergras. In september bloeit hij met smalle, zilverwitte bloeiaren. Deze plant staat het liefst in de zon of lichte schaduw en het best in een goed doorlatende, kalkhoudende grond. De Sesleria autumnalis is trouwens goed winterhard en heeft weinig onderhoud nodig. Zo kan hij tegen droogte, zeewind en luchtvervuiling.

 

Bent u tuinarchitect of -aannemer en ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder!


Top