21 maart 2022

Lenteplant in de kijker: De tulpenboom

Op zoek naar inspiratie voor uw ontwerpen voor parken of grote tuinen? Dan stellen we u graag de tulpenboom of Liriodendron Tulipifera voor. 

Lenteplant in de kijker: De tulpenboom

Deze boom komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het is een snelgroeiende boom die op volwassen leeftijd tot 20 meter hoog wordt. Dat maakt de tulpenboom niet geschikt voor kleine (stads)tuintjes. Hij komt beter tot zijn recht als solitaire boom in parken of grotere tuinen.

Voor geduldige klanten

Deze boom wordt vaak verward met de Magnolia (Beverboom). Dat komt omdat ze allebei tulpvormige bloemen ontwikkelen. Toch zijn het verschillende soorten. De Magnolia groeit minder snel en staat al in het voorjaar in bloei. De bloemen van de tulpenboom verschijnen in mei-juni. Om van die bloemen te genieten, heeft uw klant wel wat geduld nodig. Tulpenbomen beginnen pas op latere leeftijd te bloeien.

Naast de prachtige bloemen heeft de tulpenboom nog enkele opvallende kenmerken. De stam is kaarsrecht, de kruin eerder kegelvormig. De bladeren hebben een aparte vorm en kunnen tot wel 15 cm groot worden. In de zomer zijn ze frisgroen, in het najaar krijgen ze prachtige geel-oranje herfstkleuren.

tulpenboom blad herfstkleur tulpenboom herfstkleur kegelvormig

Tips voor uw ontwerpen

  • Omdat de tulpenboom zo snel groeit, geeft u hem best van in het begin genoeg ruimte in uw ontwerpen.
  • Voedzame en vochtige grond zorgt ervoor dat de boom optimaal tot zijn recht komt.
  • Informeer uw klant dat hij de boom voldoende water geeft bij aanhoudende droogte.

Ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder.


Top