30 juni 2022

Tuinwerken Reumers: Familiebedrijf in hart en nieren

Tuinarchitecten en -aanleggers vinden bij ons de planten en struiken om in hun ontwerpen in te passen. Ook Wouter Reumers, oprichter van Tuinwerken Reumers, is één van onze trouwe klanten. We stellen hem én zijn bedrijf graag aan je voor.

Tuinwerken Reumers: Familiebedrijf in hart en nieren

Wat in 1996 startte met de eerste stappen in het ondernemersleven groeide na meer dan 25 jaar uit tot een tuinbedrijf met meer dan 20 gepassioneerde tuinexperten.

“We zijn na een kwart-eeuw misschien niet meer groen achter onze oren, maar ons hart is dat wel nog altijd” zo opent zaakvoerder Wouter. “Samen met mijn vrouw en 18 collega’s bouw ik nog elke dag met plezier aan onze organisatie en aan de tuinen van klanten. Zo zie en volg ik bijna elke dag de tuinen in ontwikkeling samen met onze projectleiders.”

‘Tuinwerken’ dekt een brede lading?

“We gaan inderdaad liefst voor het volledige plaatje. Waarbij we zowel ontwerp als aanleg en zelfs onderhoud (/groendienst) voor onze rekening nemen. Daar hebben we ook de juiste expertise voor aan boord. Een vaste tuinarchitect bijvoorbeeld die klanten helpt om hun droomtuin op papier te krijgen. Projectleiders die daarna -samen met onze tuinexperten- zorgen dat die plannen op de wereld komen.” zo verklaart Wouter.

Recentelijk werd zelfs nog een extra dienst aan het gamma toegevoegd: de inrichting van daktuinen. Een verschijnsel dat sinds enkele jaren opduikt waar het bedrijf uit Bree maar al te graag over meedenkt.

Onze eigen stijl

Tuinwerken Reumers doet een breed spectrum aan tuinen: van een bescheiden stadstuin tot een weelderige tuin van een vrijstaande woning. De rode draad die in veel tuinen terugkomt is blad-houdend groen. “We begrijpen dat blad-houdende planten een beetje duurder zijn in aankoop, maar het resultaat is het hele jaar door prachtig. Dat is ook wel wat waard natuurlijk.”

“Wat ons écht kenmerkt? Wij zijn een familiebedrijf, met een familiale manier van werken. Dat merk je in de relaties die we aangaan en onderhouden met onze collega’s, klanten maar ook leveranciers. Dat worden echt partners van ons. Zo ook Plantura met wie we intussen een heel vruchtbare samenwerking hebben lopen al een hele tijd” zo besluit Wouter.


Top