27 maart 2021

Plantura breidt uit met 14.800 m² extra oppervlakte!

Bij Plantura staan we niet graag stil. Zo doende zijn we volop bezig met onze plantenkwekerij uit te breiden. Met maar liefst 14.800 m² extra oppervlakte, zijn we klaar voor de volgende stap! Dries Aerden, zaakvoerder van Plantura, geeft een woordje uitleg.

Plantura breidt uit met 14.800 m² extra oppervlakte!

Nieuwe loods en containerveld

“We blijven investeren in onze groei, daarom zijn we sinds vorige maand van start gegaan met de bouw van een nieuwe loods en het aanleggen van een nieuw containerveld. De loods heeft zo’n totale oppervlakte van 1800 m² en zal ervoor zorgen dat de planten in perfecte condities worden klaargezet en opgehaald kunnen worden. De laadkaaien maken het laden en lossen gemakkelijker, niet alleen voor klanten maar ook voor ons eigen personeel.”, vertelt Dries.

“Het containerveld zal een totale oppervlakte hebben van zo’n 13000 m². Het containerveld is een teeltoppervlakte afgedekte met grijze luchtdichte plastiek met daarbovenop een worteldoek. Zo wordt al het voedingswater dat niet door de planten wordt opgenomen, gerecupereerd.”

 

Breder aanbod

“Dankzij de uitbreiding zullen we ook ons plantenaanbod sterk kunnen uitbreiden. Zo mag de klant nog meer struiken, solitairen op stock en meer bodembedekkers verwachten! Wanneer we de werken afgerond zullen hebben, is nog niet duidelijk. Maar we hopen ze toch binnen dit en een halfjaar af te ronden. Met het volledige team kijken we daar alvast naar uit!”

sfeerbeeld van de uitbreiding bij Plantura4 sfeerbeeld van de uitbreiding bij Plantura4 sfeerbeeld van de uitbreiding bij Plantura4 sfeerbeeld van de uitbreiding bij Plantura4

Benieuwd hoe onze nieuwe loods en het containerveld eruitzien? Stuur ons een berichtje en we nodigen u graag uit voor een rondleiding!


Top