9 september 2021

Kent u orderpicker John al?

Als orderpicker zet ik de bestellingen voor onze klanten klaar. Dit betekent dat ik al het groen verzamel, klaarzet en inlaad wanneer de klant langskomt. Dat doe ik samen met mijn collega Sylwia! Wanneer het wat rustiger is, houd ik me ook bezig met andere taken. Die veelzijdigheid en vrijheid is net wat ik zo leuk vind aan mijn job! 

Kent u orderpicker John al?

Corona-meevaller

“Sinds april 2020 maak ik deel uit van team Plantura. Voor veel mensen was de start van corona een tegenvaller, bij mij was het net omgekeerd. Mijn interesse voor groen heb ik altijd al gehad. Mijn nonkel had een eigen tuinbouwbedrijf waar ik al op jonge leeftijd werkte. Daarna werkte ik ook in verschillende plantencentra zoals Florina. En uiteindelijk ben ik een jaar geleden terecht gekomen bij Plantura.”, vertelt John.

 

Tevreden klantenreacties

“Mijn dagen bij Plantura zijn geen enkele dag hetzelfde. Heeft mijn collega-orderpicker Sylwia het druk? Dan sta ik haar bij en zorgen we samen dat de bestellingen voor de klanten op tijd klaarstaan. Het klantencontact vind ik echt een fijn onderdeel binnen mijn job. Wanneer de klant aankomt op de plantenkwekerij, dan probeer ik ze vanaf het eerste moment zo goed mogelijk verder te helpen. Dat doe ik door het laden en lossen zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren. Wanneer ze toekomen, zorgt Dries voor een fijn ontvangst. Hij nodigt de klant binnen uit en overloopt de praktische zaken. Wanneer de klant dan terug buitenkomt, ben ik al druk in de weer of soms zelfs al klaar met het inladen van de wagen of camion. “Kijk eens aan, dat gaat hier nogal vooruit!”, is een reactie die ik wel eens te horen krijg. En dat geeft op dat moment zoveel voldoening, daar haal ik echt energie uit.”, aldus John.

 

Variatie in de job

“Kan Sylwia de drukte gemakkelijk alleen aan? Dan word ik op andere plaatsen binnen de plantenkwekerij ingezet. Het wateren van de planten, zorgen voor orde en overzicht binnen de groothandel… Mijn taken zijn heel gevarieerd! Dat vind ik ook net zo leuk, ik weet die vrijheid in mijn job goed te waarderen.”

 

Planten in verandering

“Ik moet toegeven dat ik al op jonge leeftijd interesse had in het ontstaan en de groei van planten en bomen. Nogmaals, het tuinbouwbedrijf van mijn nonkel heeft mijn liefde voor groen sterk aangewakkerd. Ik vind het bijvoorbeeld fascinerend om te zien hoe planten toe groeien naar de lente, waarna ze weer een andere gedaante aannemen wanneer de herfst eraan komt. Alles wat hier bij komt kijken, gaat voor mij nooit gaan vervelen.”, vertelt John.

 

Collega’s onder elkaar

“Vele handen maken licht werk, dat is de mindset die Plantura typeert. Alle collega’s steken graag de handen uit de mouwen en staan voor elkaar klaar! Zelf probeer ik alles altijd zo goed mogelijk in het oog te houden. Merk ik dat een collega ondersteuning kan gebruiken? Dan probeer ik er te staan, nog voor hij of zij moet vragen achter hulp. Dat is pas echte collegialiteit!”

 

Wilt u John graag leren kennen? Stuur hem dan zeker een berichtje, of spreek hem aan op de plantenkwekerij. Hij staat u graag te woord!  


Top