21 mei 2021

Ontmoet onze teeltverantwoordelijke, Rachel!

Rachel Strijbos is onze teeltverantwoordelijke. Een topper van formaat die van aanpakken weet. Sinds februari maakt ze deel uit van team Plantura. Dat ze een grote meerwaarde is binnen Plantura, was al vanaf de eerste dag duidelijk. In dit interview ontdek je waar ze haar dagelijks mee bezig houdt!  

Ontmoet onze teeltverantwoordelijke, Rachel!

Handen in de grond

“Als teeltverantwoordelijke is het mijn taak om het team aan te sturen en erop te waken dat al ons groen uitgroeit tot de planten en struiken die ze horen te worden. Samen met hen volg ik de teelt op. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we de planten wateren, dat we ze behandelen met de juiste producten en dat we ze af en toe snoeien. Maar we houden ons ook bezig met leveringen uitzetten en bestellingen klaarmaken. Een hele to-do-lijst, al ben ik net heel tevreden met de veelzijdigheid van mijn job!”, vertelt Rachel.

 

Geen uitdaging te groot

“Ik heb altijd al een grote interesse gehad in planten en groen. Toen ik een studiekeuze moest maken, wou ik vooral met mijn handen in de grond zitten. Landschaps- en tuinarchitectuur sprak me wel aan, al vertelden ze me toen dat deze richting te moeilijk zou zijn voor mij. Dat moet je mij geen twee keer zeggen. (lacht) Wanneer iemand me zegt dat ik iets niet kan, wil ik ze het tegendeel bewijzen. En dat heb ik dus ook gedaan! Drie jaar later ben ik met glans afgestudeerd en ben ik meteen aan de slag gegaan in een boomkwekerij.”

 

Oplossingsgericht denken

“In die boomkwekerij werkte ik zo’n 15 jaar lang. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Via een oude kennis kwam ik bij Plantura terecht. Ik moet zeggen dat ik hier echt op mijn plaats zit. Ik krijg graag verantwoordelijkheid, denk graag oplossingsgericht na en probeer alles graag zelf uit. Al deze dingen maken deel uit van mijn takenpakket, dus ik kon het niet beter treffen.

Waar ik het meeste voldoening uithaal? Een stekje opkweken tot een mooie volwaardige plant. Om ze daarna met veel voldoening een nieuw leven te geven bij onze klanten. Al moet ik toegeven dat ik van veel taken voldoening krijg. De plantenkwekerij van haar beste kant laten zien, op ieder moment. Dat is ook een van de taken die ik me persoonlijk neem!”, aldus Rachel.

 

Iedereen staat klaar voor elkaar

“Bij Plantura hangt er een aangename gemoedelijke sfeer. Je merkt aan de omgang met elkaar dat ons werk wordt geapprecieerd. Als er iets moet gebeuren, kunnen we ook echt rekenen op elkaar. Niets is te veel gevraagd. Beter kan je het toch niet treffen?”

 

Wilt u Rachel graag persoonlijk leren kennen? Stuur haar dan een berichtje. Ze staat u graag te woord! 


Top

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.