26 augustus 2022

Maak kennis met onze logistieke duizendpoot Bart

Hoewel Bart nog maar sinds november 2021 werkzaam is binnen Plantura, voelt hij zich bij ons als een vis in het water (of een plant in zijn binnenpot). Hij heeft op korte tijd zijn kennis van de sector uitgebreid en zichzelf onmisbaar gemaakt op de werkvloer. Lees hier zijn verhaal!

Maak kennis met onze logistieke duizendpoot Bart

Van champignons in Australië naar planten in Bocholt

Dat Bart een zwak heeft voor alles natuurlijk, is een understatement. Jarenlang reisde hij de wereld af in de ban van champignons. Nadat hij besliste om een job dichter bij huis te zoeken en minder te reizen, kwam hij bij Plantura terecht. Een plaats waar hij – naast in zijn eigen grote tuin – zijn handen uit de mouwen (en groene vingers) kan steken.

 

De juiste planten bij de juiste mensen brengen

“Als Logistiek Manager zorg ik ervoor dat alles op wieltjes loopt betreft inkomende en uitgaande planten. Wanneer een levering binnenkomt, laad ik alle planten uit en zet ik ze op de juiste plaats zodat mijn collega’s de orderpicking kunnen doen. Van zodra zij klaar zijn, zorg ik ervoor dat de juiste planten bij de juiste klanten terechtkomen.”, zegt Bart.

“Wat ik het fijnste vind aan mijn job is het sociaal contact met collega’s en klanten. Ik vind het fijn om een babbeltje te slaan met klanten en hen te adviseren wanneer ze hun bestelling bij ons komen afhalen.”

“Ik ben van nature een heel sociaal persoon en engageer me met plezier om met het bedrijf leuke dingen te organiseren om zo de collega’s samen te brengen. Mijn ideeën worden altijd warm onthaald.”, vertelt Bart.

Werken in een familiale sfeer

“Wat ik een grote troef vind aan werken bij Plantura, is dat je als medewerker heel goed wordt ondersteund. De zaakvoerders staan dicht bij ons en geven ons veel vrijheid en flexibiliteit. We hebben dan ook een goede vertrouwensband ontwikkeld. Maar niets voor niets natuurlijk, het is een kwestie van geven en nemen.” zegt Bart.

“Als je geeft en neemt, is alles mogelijk”

“Bovendien krijgt iedereen de kans om zijn of haar kwaliteiten te bewijzen. En als je als starter nog niet veel plantenkennis hebt, krijg je voldoende begeleiding zodat je snel bijleert. Tenslotte is het natuurlijk heel fijn om elke dag in open lucht, omringd door groen te mogen werken. Ik zie mezelf niet snel van job veranderen (lacht).”


Top