5 september 2022

Ga voor een fleurige winter met de Lonicera fragrantissima

In de winter is er weinig kleur te zien in de meeste tuinen. Daarom stellen we graag de Lonicera fragrantissima aan u voor. Deze prachtige heester tovert z’n heerlijk geurende witte bloemen tevoorschijn van januari tot april. Resultaat: fleurige winterse taferelen in de tuin van uw klanten.

Ga voor een fleurige winter met de Lonicera fragrantissima

De Lonicera fragrantissima is de ideale heester voor wie het graag wat wilder heeft in de tuin. Ongesnoeid is hij namelijk het mooist, dus geef hem zeker voldoende ruimte. Deze winterkamperfoelie staat het liefst in een goed doorlatende grond en in de halfschaduw. Zo kan hij tot wel 150 cm hoog worden.

 

Echte eyecatcher in de winter

Als het koud wordt in september komen de bloemen al tevoorschijn op de kale takken. Maar van januari tot april staat de Lonicera fragrantissima in volle bloei! Dan fleuren de witte bloemen uw tuin op. Hij bloeit zelfs het mooist nadat het wat gevroren heeft. Enkel wanneer het voor een lange periode vriest, verliest hij z’n bladeren.

De Lonicera fragrantissima is een van de weinige planten die in de winter bloeit. Buiten dit seizoen is hij weinig opvallend. Enkel in juni komen er rode bessen aan die voor ons niet eetbaar zijn, maar waar tuinvogels dol op zijn.

 

De heerlijke geur van Lonicera fragrantissima

U geniet niet alleen van een prachtige witte kleur in de winter, maar de bloemen van de Lonicera fragrantissima ruiken ook heerlijk. De zoete citroengeur ruikt u al van ver én het is goeie nectar voor bijen en insecten. Kortom, een plant waar zowel mens als dier van geniet.

 

Op zoek naar extra kleur in uw winterse tuin? De Viburnum Bodnantense kleurt uw omgeving mooi roze. De Hamamelis zorgt dan weer voor een fleurige gele toets. En de Parrotia Persica is er voor wie van felrood houdt.

 

Bent u tuinarchitect of -aannemer en ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder!


Top