20 januari 2022

Klant en architect Dirk Roskams aan het woord: “Ik bewonder Plantura”

‘In de samenwerking met een plantenkwekerij zijn er drie aspecten die belangrijk zijn voor mij.’ Tuinarchitect Dirk Roskams vertelt over de samenwerking met Plantura. Sinds dag een zijn ze al vaste klant bij ons.

Klant en architect Dirk Roskams aan het woord: “Ik bewonder Plantura”

Bestellingen worden geleverd

‘Persoonlijk contact, een uitgebreid aanbod en flexibiliteit: dat zijn voor mij de belangrijkste criteria wanneer ik een samenwerking aanga. Plantura vinkt alle checkboxen aan! Al sinds de beginjaren ben ik bij klant bij Plantura. Enerzijds door de klantvriendelijkheid en hun aanbod, anderzijds omdat ik Johan persoonlijk goed ken. Het persoonlijk contact was vanaf het begin zoals het moet zijn: vriendelijk, meedenkend en snel. Vooral dat laatste is frappant. Er is geen enkele plantenkwekerij die zo kort op de bal speelt zoals Plantura dat kan. Binnen de twee uur krijg je antwoord op je vraag. Hierbij maakt het niet uit of de vraag soorten- of prijsgerelateerd is. Mijn klanten zijn veeleisend, dan voelt het goed om te weten dat ze me bij Plantura vlot en correct verder helpen. Mijn grote bestellingen brengt Plantura naar de werf, nog zo’n voordeel’, vertelt Dirk.

Sfeerbeeld van een realisatie met de planten van Plantura

 

Kwaliteit op nummer één

“Niet alleen klantvriendelijkheid, maar ook het assortiment is natuurlijk belangrijk. Naar mijn gevoel is dat zo goed als volledig. Vaste planten en bomen, in container én kluiten. Ik kan op een punt terecht voor alles wat ik nodig heb. 95% van onze projecten zijn voor de privésector waarbij er voorkeur wordt gegeven aan planten die weinig onderhoud vragen langs de kant van de klant. Het aanbod van Plantura speelt hier perfect op in. Zijn er problemen? Ook dan mag ik rekenen op hun flexibiliteit. Even voor de duidelijk: problemen komen amper voor (lacht). Is er een plant beschadigd tijdens het inladen? Is er een klant niet tevreden? Dan doet Plantura er alles aan om dat te herstellen.”

 

Gestart vanaf nul

“Het zijn die zaken die mij doorslaggevend zijn. Het vertrouwen dat ik heb, is goud waard. Ik voel me goed bij de samenwerking, dus daar komt ook geen verandering in. Of we onze samenwerking met Plantura ook in de toekomst verderzetten? Daar ben ik zeker van. Het is fantastisch om ze jaar na jaar te zien groeien. Ik heb echt bewondering voor ze! Ik ken nog maar weinig mensen die vanaf nul zo hun onderneming hebben opgebouwd.”


Top