17 mei 2022

Juni: tijd voor je tuin!

Op 21 juni start de meteorologische zomer. Het moment waarop dagen het langst zijn en mensen dus ook het meest van hun tuin kunnen/willen genieten. Wij geven je alvast een heads-up van enkele zaken die je niet mag vergeten met betrekking tot het onderhouden van je tuin in de eerste maand van de zomer.

Juni: tijd voor je tuin!

1. Geef voldoende water

Je hoeft zeker geen tuinexpert te zijn om te beseffen dat in deze potentieel warme maand je tuin enorm veel dorst heeft. Het grondwater staat historisch laag waardoor voldoende water geven nog belangrijker is dan in het verleden.

 

2. Snoeien of Hersnoeien

Ook in juni is het belangrijk dat je bepaalde planten (hersnoeit) of al gesnoeid hebt. Wij raden aan om voor 21 juni volgende planten alvast gesnoeid te hebben:

  • Taxushaag
  • Beukhaag
  • Lei- en dakbomen
  • Klimop

Maar ook Seringen en andere struiken kun je best snoeien na een eerste bloei.

 

3. Terugknippen

Vaste planten die al uitgebloeid zijn (bv Nepeta) kunnen op dit moment een 2e keer bloeien. Het resultaat is het mooiste wanneer je de bloemen eerst terugknipt.

 

4. Potplanten

Ook in juni kun je nog altijd potplanten op de lege plekjes in je tuin planten. Vergeet ook hier weer niet voldoende van water te voorzien.

 

5. Bemesten

Na het snoeien kun je best ook de planten, hagen of struiken bemesten. Ze kunnen de extra voedingsstoffen zeker gebruiken na een scheer- of snoeimoment.

 

Heb je toch nog vragen over hoe je jouw tuin optimaal aanpakt in de maand juni? Aarzel niet om ons te contacteren.


Top