20 oktober 2021

Herfstplant in de kijker: Heptacodium Miconioides

De Heptacodium Miconioides is beter gekend als de zevenzonenboom. Een kleine boom die niet groter wordt dan acht meter, of in verschillende tuinen ook wordt gebruikt als struik.

Herfstplant in de kijker: Heptacodium Miconioides

Heptacodium Miconioides: witte bloemen

De Heptacodium Miconioides krijgt ook wel de naam: zevenzonenboom. De naam is afkomstig van de witte bloemen, die van augustus tot oktober zichtbaar zijn en een echte hotspot zijn voor bijen en vlinders! Iedere bloem wordt aan de hoofd- en zijscheuten in de pluim omgeven door een krans van drie tot zeven bloemen. Daarom dus de naam: zevenzonenboom. Na de bloei komen er decoratieve vruchten in de struik te hangen die paars-rood kleuren.

Zevenzonenboom: karaktervolle stam

De zevenzonenboom is een struik die overal goed past, ook in kleinere tuinen. Al kan hij uiteindelijk ook 4 tot 5 meter hoog worden. De stam van de struik is erg karakteristiek, hierdoor is de struik het hele jaar door decoratief. De boom is ook erg geschikt om er een meerstammige solitair van te maken. Een mooie blikvanger voor in de tuin!

Heptacodium Miconioides: eigenschappen

De kleine boom is winterbestand maar verliest wel haar blad in de winter. De zevenzonenboom verdraagt ieder type grond, mits deze vochthoudend, goed doorlatend en voldoende voedzaam is. De plant staat het liefst in de volle zon, al is halfschaduw ook mogelijk maar dan zal de bloei minder uitgesproken zijn.

Ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder.


Top