5 september 2022

Elsholtzia stauntonii: voor wie iets unieks wil in de tuin

Ooit al gehoord van de Elsholtzia stauntonii? Wel, deze herfstplant zien we zelden in tuinen staan omdat hij vrij onbekend is. Maar bij Plantura vindt u ook de iets specialere planten, dus uiteraard kan u bij ons terecht voor dit prachtige exemplaar dat uw najaar flink opfleurt.

Elsholtzia stauntonii: voor wie iets unieks wil in de tuin

De Elsholtzia stauntonii staat ook bekend als ‘Chinese munt’. En hij heeft z’n naam niet gestolen! Want deze plant komt oorspronkelijk uit Noord-China en ruikt heerlijk naar munt. Hij bloeit in de herfst en is zelfs winterhard, maar toch geniet hij graag van de volle zon.

Pluspunt: u mag deze Chinese munt snoeien als u wil, maar het moet niet. Handig! Let er ook goed op dat u hem plant in een grond die goed waterdoorlatend is.

 

Een ‘specialleke’ bij Plantura

Bij Plantura hebben we ook heel wat unieke planten in ons assortiment. De Elsholtzia is een vrij onbekende plant die relatief weinig gebruikt wordt in tuinen. Wij kweken hem beperkt zelf in een grotere pot van 10 liter.

Hij wordt al sinds 1900 in onze streken gekweekt. En toch ziet u hem zelden in tuinen staan, daarom kan u hem als tuinaannemer of -architect gebruiken om uw klanten iets speciaals aan te bieden.

 

Fleurig najaar dankzij de Elsholtzia stauntonii

De bladeren van de Elsholtzia stauntonii zijn groen, maar in de herfst komen de aarvormige, paarse bloemen tevoorschijn. Ze bloeien tot diep in oktober, zo heeft u in het najaar ook prachtige bloemen in de tuin. De bloemen kunnen zelfs tot 18 cm lang worden! De plant in z’n geheel kan tot 120 cm hoog worden. Een échte eyecatcher in het najaar dus.

 

Meer kleur in de tuin dit najaar? Dan is de Liriope muscari misschien iets voor u. Of neem eens een kijkje naar de prachtige laagblijvende vlinderstruik. Als u liever blauw heeft dan paars, raden we ook de Ceratostigma willmottianum aan.

 

Bent u tuinarchitect of -aannemer en ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder! 


Top