28 februari 2020

Een blik achter de schermen: stock halen in Italië

Bij Plantura willen wij steeds een zo groot mogelijk assortiment aanbieden. Net daarom gaan we af en toe op locatie om het uit te breiden met kwaliteitsvol groen. Hoe dat in z’n werk gaat? Een blik achter de schermen! 

Een blik achter de schermen: stock halen in Italië

Dankzij onze eigen kwekerij kunnen wij steeds een vast assortiment van planten voorzien. Maar daarnaast werken we voor ons assortiment ook samen met een uitgebreid netwerk van kwekerijen in binnen- en buitenland. Dat is nodig, want soms floreren planten veel beter in een andere bodem dan die van ons.

Als kweker weten wij wat kwaliteitsvol groen is. En die kwaliteit willen wij ook garanderen. Net daarom gaan wij zelf langs bij andere kwekerijen om de planten met onze eigen ogen te bekijken en onze stock zorgvuldig uit te kiezen.

Zo trokken we pas nog naar het Italiaanse Pistoia – ook wel bekend als de groene hoofdstad van Europa – om ons assortiment aan te vullen met Italiaanse soorten. Dankzij het grote aantal plantenkwekerijen in de omgeving is er daar een onuitputtelijk aanbod in alle soorten en maten terug te vinden.

Van Italië tot in Bocholt

Hoe gaat het uitkiezen van de Italiaanse soorten in z’n werk?

  • Wij vliegen naar Italië en gaan langs bij de kwekerij.
  • Samen met een vertegenwoordiger rijden we door de kwekerij, kiezen we de planten en labelen we ze, zodat we zeker zijn van hun kwaliteit.
  • Alles wordt geregeld, waarna de planten zorgvuldig ingeladen worden en met een oplegger naar Bocholt vervoerd worden.

Nieuwe stock

Met welk groen zijn we zoal thuisgekomen? In eerste instantie vooral heel wat groenblijvende soorten, zoals Photinia, Quercus ilex, Viburnum tinus, …. Die floreren enorm goed in de Italiaanse bodem. Maar daarnaast kozen we ook heel wat planten uit die in België en Nederland momenteel erg schaars zijn.

Dankzij onze uitstap naar Italië staat onze stock dus weer helemaal op punt. Is ons assortiment uitgebreid met soorten die niet op elke hoek van de straat te vinden zijn. En kunnen we je sneller verder helpen dankzij de beperkte levertijd.

Hoe kunnen wij je helpen?

Benieuwd naar de planten die we in ons assortiment hebben? Heb je nog een vraag voor ons? Of kunnen wij je nog met iets anders helpen? Stuur ons dan zeker een berichtje of spring eens binnen bij ons. Wij staan steeds voor je klaar.


Top