17 mei 2022

Plant in de kijker: Diervilla Sessilifolia ‘Butterfly’

In onze rubriek ‘Plant in de kijker’ stellen we dit keer graag de Diervilla Sessilifolia ‘Butterfly’ aan je voor. Ook wel de Boskamperfoelie genoemd. De term ‘Butterfly’ in de naam verwijst naar het feit dat deze struik veel vlinders maar ook bijen aantrekt.

 

Plant in de kijker: Diervilla Sessilifolia ‘Butterfly’

Deze populaire struik is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. Het is een lage, compacte struik die haar bloeiperiode kent in de zomer startende vanaf juni. Het zal je dan ook niet verwonderen dat de boskamperfoelie enorm goed tegen de droogte kan.

Deze plant is helpt de tuinier zonder groene vingers: De Diervilla Sessilifolia ‘Butterfly’ is onkruid werend en groeit snel. De plant is daarom ook een ideale vakbeplanter. Geef deze plant gerust volle zon en zandgrond en hij floreert.

 

Van geel tot rood

Aan het begin van de zomer is deze plant op haar mooiste. De lichte, frisgroene blaadjes geven al een zomers gevoel, maar in juni verschijnen ook de typisch gele bloemen ten tonele. Dit geeft je tuin echt dat vakantiegevoel waar je naar op zoek bent. In combinatie met de vlinders die de plant aantrekt geeft dat echt een meerwaarde aan je tuin.

En dat is nog maar het begin: richting het najaar verkleuren de bloemen zelfs van warmgeel tot zelfs oranje-rood. Zo heb je de hele zomer door plezier van de

 

Onderhouden?

Een goede snoeibeurt voor de ijsheiligen is voldoende om de plant weer helemaal te laten floreren in de zomer. Aangezien de struik ook al bloeit op 1-jarige takken, kun je met een gerust hart beginnen scheren.

Samengevat

  • Weinig veeleisende plant die snel groeit
  • Onkruid werend en ideale vakbeplanting
  • Gele, intense bloei met najaarsverkleuring

 

Ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder.


Top