30 september 2022

Blote wortels planten? Hier moet u op letten

Het is bijna het seizoen om blote wortels te planten. Maar dat loopt niet altijd van een leien dakje. Daarom vertellen wij u graag waar u op moet letten én hoe wij het aanpakken.

Blote wortels planten? Hier moet u op letten

Vanaf november vindt u bij Plantura weer volop planten met blote wortel. Dat wil zeggen dat er geen kluit aarde of een pot om de wortels heen zit. Ze zijn dus veel fragieler en moeten goed verzorgd worden, van de kwekerij tot in uw tuin.

 

Tips om zelf blote wortels te planten

De periode om blote wortels te planten loopt van oktober tot midden maart. Om deze planten een goede kans op slagen te geven, moet u er heel voorzichtig mee omgaan. De kans is namelijk groot dat ze tijdens het transport al uitdrogen. Vooral de fijne haarwortels zijn kwetsbaar, en die zijn net essentieel voor de opname van water en voedingsstoffen.

Let op deze 4 zaken:

  • Dek de planten goed af als u ze vervoert, ook al is het maar voor een korte afstand
  • Wanneer u thuiskomt, legt u ze best meteen op een beschutte plaats, of nog beter: kuil ze in de grond
  • Plant en snoei ze zo snel mogelijk, zo kan de plant beter vertakken en steekt hij minder energie in takken en meer in de wortels
  • Hou de wortels goed vochtig, want ze drogen snel uit

 

Wat doet Plantura?

Bij Plantura hebben we het juiste materiaal om goed om te gaan met onze planten met blote wortel:

  • Het wortelgoed sorteren we in een geïsoleerde loods
  • We maken ze meerdere keren per dag lichtjes nat
  • Bestelt u planten met blote wortel? Dan gebruiken we een plastic zak om de wortels goed te beschermen als ze even buiten staan te wachten op u

 

Bent u tuinarchitect of -aannemer en ontvangt u graag meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens een keertje langs op afspraak. Wij helpen u graag verder!


Top