28 november 2022

Administratief medewerker Katrien: “Ik zocht een bedrijf dat dezelfde passie voor planten heeft als ik”

Sinds mei 2022 ondersteunt Katrien het Plantura-team op administratief vlak. En dat doet ze met plezier én met passie voor planten. Ze vertelt u graag waar die vandaan komt.

Administratief medewerker Katrien: “Ik zocht een bedrijf dat dezelfde passie voor planten heeft als ik”

Zelf op Plantura afgestapt

Katrien werkt nog maar recent in de plantensector. “Ik heb meer dan 15 jaar in de farma-industrie gewerkt. Tot ik eind vorig jaar voelde dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik ben zelf op zoek gegaan naar bedrijven die met plantenkweek te maken hebben en die mijn passie voor planten deelden. Zo klopte ik in 2020 al eens aan bij Plantura, maar toen hadden ze geen extra medewerker nodig.”

Maar Katrien gaf niet op. “Dit jaar trok ik mijn stoute schoenen opnieuw aan. Ik zag m’n kans omdat het bedrijf hard gegroeid was. En ja hoor! Er was ruimte voor mij. Begin mei kwam ik op gesprek en eind mei kon ik al beginnen. Als administratief medewerker ondersteun ik nu Dries, Johan en Liesbeth met onder andere verkoop en offertes. En soms help ik ook met het opbinden en bewateren van planten.”

 

Gegroeide liefde voor groen

“Mijn interesse in planten en groen is enorm gegroeid de afgelopen 5 à 10 jaar”, vertelt Katrien. “Toen ik Bio-ingenieur studeerde, had ik er weinig affiniteit mee. Tot ik een aantal jaar geleden op een plaats ging wonen met een grote tuin. Het is vooral door daar te wonen en door zelf bezig te zijn in de tuin dat die passie is gegroeid. Ik ga nu ook geregeld naar plantenruilbeurzen.”

 

Gedeelde passie, gelijke visie

Wat Katrien zo fijn vindt aan werken bij Plantura? “Dat ik in een omgeving ben met mensen die dezelfde passie hebben. We nemen ook collectief pauze, dus we zitten vaak samen met de collega’s. Ik kom uit een wereld waar bedrijven enorm groot zijn, met duizenden werknemers. Nu zit ik in een kleiner bedrijf waar mensen geen nummer meer zijn. Iedereen heeft z’n eigen taak, karakter en verantwoordelijkheid. En iedereen heeft ook dezelfde passie en staat met een gelijkgestelde visie in het bedrijf.”

“In de toekomst wil ik nog meer taken op mij kunnen nemen. Niet enkel administratief, maar ook in de kwekerij kijken hoe alles beter kan. Ik wil vooral collega’s ondersteunen. Als ik op het einde van de dag iedereen heb kunnen helpen, haal ik daar enorm veel voldoening uit.”


Top